KIDZ methode

WEER LEKKER GENIETEN MET ELKAAR?

Eindelijk inzicht waar 
gedrag, buikpijn, hoofdpijn, concentratie, enz. bij jouw kind vandaan komt.

Vaak komen kinderen met onbegrepen klachten en gedrag waar niet echt de vinger op te leggen is waardoor je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar zit. De oorzaak is gewoon niet te vinden…  

Wat we wel weten is dat kinderen steeds meer informatie te verwerken krijgen en dat vanuit de omgeving en school de focus ligt op gedrag en presaties. Daarnaast gebeuren er in ieders leven nou eenmaal allerlei zaken die gevoeligheden kunnen raken en die uiteindelijk tot een overbelasting kunnen leiden, maar die gelukkig heel makkelijk kunnen worden opgelost zodra we weten wat het is.

SNEL INZICHT en SNEL OPGELOST

” Termen als hooggevoelig, hoogbegaafd, hoor je steeds vaker vallen en stickertjes als ADHD/ADD worden makkelijk geplakt. De vraag is of dat terecht is in deze snel veranderende wereld. Is er fysiek of emotioneel iets uit balans en ben je ook nog eens erg gevoelig dan kan makkelijk leiden tot onbegrepen gedrag en je niet lekker in je vel voelen met alle mogelijke (ongewenste) gedragsuitingen en wellicht onterechte etiketjes.”

NATUURLIJK lekker in je vel je geeft je inzichten waar voor jouw kind de oorzaak ligt, hoe je die kan aan pakken en ook structureel kan oplossen. Meteen na de eerste sessie is de verandering in gang gezet.”

Maak afspraak

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende dingen waar een kind last van kan hebben.

We noemen er hier een aantal, maar het mooie is eigenlijk dat het niet uitmaakt, omdat de computermeting voor iedere situatie de juiste oplossing aandraagt. Omdat BUIKPIJN, HOOFDPIJN, ECZEEM en CONCENTRATIE het meest voorkomen belichten we die uitgebreider.

Maak een afspraak
ALLERGIE & HOOIKOORTS

Allergien zijn heel persoonsgebonden. Een heel klein polletje of stofje in voeding of je omgeving kan het je knap lastig maken. Last van je luchtwegen, pukkeltjes en andere allergische reacties zijn bekende fenomen. Gelukkig kunnen we heel snel meten en analyseren wat de boosdoeners zijn en voorkomen dat er heftige reacties ontstaan.

ECZEEM

De huid is ons grootste orgaan, bij een volwassenen varieert het oppervlak van 1,5-2 m2. Zo’n 15% van de bezoekjes aan de huisarts gaan over huidproblemen. Er zijn allerlei soorten eczeem en meestal krijg je daarvoor een (hormoon) zalfje. Eczeem is echter vaak een teken dat je ergens te veel afvalstoffen van bij je hebt die je niet op de normale manier kwijtraakt. Omdat je huid je grootste orgaan is komen ze dan via je huid naar buiten. Over het algemeen is dit makkelijk op te lossen zonder zalfjes.

HUILBABY

Huilen is nooit zonder reden; het is een alarmfunctie van pijn of emotie. Babies maar ook kinderen kunnen niet onder woorden brengen wat er is.  Wij kunnen het wel meten en voor u vertalen. Is de balans hersteld  dan zijn de tranen verdwenen.

Er gaat een nieuwe wereld voor je open!

HEFTIG DROMEN

Dromen, en heftiger nachtmerries, worden vaak betiteld als onverwerkte emoties. Soms gaan kinderen zelfs slaapwandelen of lijken totaal in een andere wereld en niet bereikbaar. Hoe dan ook, de geest is ergens druk mee en het lichaam reageert daarop.
De (nacht) rust is relatief eenvoudig te herstellen, zodat uzelf ook weer lekker slaapt. 

PRAGMATISCHE EN EFFECTIEVE METHODE

Wist u dat rond 20% van de kinderen  last hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid,  en slaapproblemen heeft.

Kom er achter wat er specifiek bij jouw kind speelt, middels een innovatieve computer test. Zo krijg je inzichtelijk wat de oorzaak is om het vervolgens op een natuurlijke wijze aan te pakken.
In 3 effectieve coaching sessies krijgt je volledig nieuwe inzichten, komt je kind weer in balans en heeft het betere aansluiting op de omgeving. Zo kunnen jullie weer optimaal van elkaar en het leven genieten.
Ook aan de slag met de uiterst effectieve KIDZ♥Methode?

PIJN en GEDRAGSDAGBOEK

PIJN en GEDRAGSDAGBOEK: houdt zo goed mogelijk bij hoe lang, wanneer er wat voor klachten zijn bij je kind. Houdt ook bij wat je kind gegeten en gedronken heeft.
Geef de pijn/klacht aan met een cijfer, maar ook hoe je de dag als geheel beoordeelt. Door dit een tijdje consequent te doen wordt soms de oorzaak al duidelijk.


Zo niet, dan meten wij natuurlijk graag voor je door waar bij jouw kind de schoen wringt.
PIJN is een alarm signaal en daarom is het altijd belangrijk om je huisarts te raadplegen.

HOOFDPIJN


Hoofdpijn komt al van jongs af aan voor bij kinderen. Rond de 20% van de kinderen heeft van tijd tot tijd last, tot en met migraine aan toe. Dit kan het humeur en daarmee het gedrag van je kind sterk beïnvloeden.

Het liefste wil je natuurlijk weten waar die hoofdpijn vandaan komt. Bij kinderen is hoofdpijn vaak spanning gerelateerd, met een emotionele component die de hoofdpijn triggert.

Ook migraine en chronische hoofdpijn komt voor bij kinderen. Soms heeft het een voor de hand liggende oorzaak als erfelijkheid of voeding. Echter een geblokkeerde wervel, een gebrek aan specifieke vitaminen of mineralen of emoties als angst (voor school), depressie en slapeloosheid kunnen hieraan ten grondslag liggen.

Sommige kinderen hebben ook te kampen met vage hoofdpijn, niet heel heftig maar wel continu aanwezig en dat beïnvloedt natuurlijk het gedrag, humeur en hoe je kind reageert in specifieke situaties.Bij kinderen komen er regelmatig zaken als te veel opgeslagen afvalstoffen in een lichaam, slechte vertering van bepaalde voeding tot en met een tekort aan magnesium of andere specifieke vitaminen en mineralen of bijwerking van medicijnen aan het licht. Dit zijn hele concrete inzichten die in een keer de oplossing van het probleem kunnen betekenen. En waardoor (ook vage) hoofdpijn tot het verleden behoort.

Door een innovatieve meting volgens de KIDZ Methode van Natuurlijk lekker in je vel, kom je er achter wat er bij jouw kind speelt.

Uiteraard blijven voldoende lichaamsbeweging, voldoende slaap, voldoende water drinken, regelmatige maaltijden, beperkte stress altijd de basis om te zorgen dat je kind in balans is.

BUIKPIJN


Volgens het RIVM heeft tussen de 10 en 20 % van de kinderen regelmatig last van buikpijn met zeer uiteenlopende oorzaken. Al dan niet in combinatie met diarree of juist verstopping.

Meestal wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Kinderen klagen echter nooit zomaar over buikpijn. Ook al is er geen lichamelijke oorzaak, er is altijd een reden voor de buikpijn. Waarom een kind buikpijn heeft, is dan niet altijd makkelijk te achterhalen.  De klachten van kinderen met buikpijn kunnen erg verschillen. Soms is de buikpijn heel hevig, maar ook weer snel over. Dit noemen we acute buikpijn. In andere gevallen zijn de klachten minder hevig, maar wel langdurig aanwezig. We spreken dan van chronische buikpijn.
Buikpijn kan veel oorzaken hebben. Daarom is het vaak moeilijk de echte oorzaak te achterhalen. Of het nu om babies met krampjes gaat, of peuters met verstopping, parasieten, ibs of voedselgevoeligheid of dat je het in de hoek van spanning en emotie moet zoeken…
Vaak slapen ze slechter, zijn sneller moe, vaker ziek thuis en kunnen zich slechter op school concentreren, waardoor schoolprestaties onder druk komen. Sporten en spelen met vriendjes en vriendinnetjes leidt er ook onder. Redenen genoeg om deze klachten serieus te nemen en uit te zoeken waar de schoen wringt. Met de KIDZ Methode hebben we snel inzichtelijk in welke richting de oplossing licht en wat de beste benadering en aanpak is.  Zijn de buikpijnklachten spanning of emotioneel gerelateerd dan kunnen wij aangeven in welke hoek ze liggen waardoor een en ander bespreekbaar wordt en ook daadwerkelijk opgelost kan worden. Het klinkt gek, maar soms zit buikpijn toch tussen je oren. Op deze manier kan een lang psychologisch traject voorkomen worden. Zo lang je niet weet wat de oorzaak is blijft het advies gezond, gevarieerd en vezelrijk te eten en vooral voldoende water te drinken en lekker bewegen!

CONCENTRATIE, ADD EN ADHD

Over concentratie ADHD en ADD is al zoveel te lezen; over wat het is, de geschiedenis en allerlei mogelijke oplossingen. 

De rode draad bij concentratie, ADHD, ADD, en autisme is dat er een groot aantal eigenschappen en kenmerken worden genoemd die allen gerelateerd zijn aan neurotransmitters.  Vaak is er een onbalans in de dopamine- en noradrenaline huishouding waardoor er een beperktere prikkeloverdracht  in de hersenen plaatsvindt. Dit heeft m.n. gevolgen voor de hersengebieden die te maken hebben met planning, organisatie, impulsbeheersing en gedrag. Erfelijkheid kan een reden zijn, maar soms is het ook van tijdelijke aard, gewoon omdat je door een bepaalde periode van je leven gaat.

Het heeft dan ook niets te maken met opvoeding. Maar soms wel met voeding. Ook kan iemand heel erg gebaat zijn bij een omgeving waar zo min mogelijk externe impulsen zijn en waar je dus zo min mogelijk wordt afgeleid. 
ADD kenmerkt zich door o.a. stemmingswisselingen, sneller afgeleid zijn, rusteloosheid, vergeetachtigheid en soms ook verwarringen. Vaak komen impulsen van buitenaf zoals muziek, beeld, geluid veel heftiger binnen en zijn er slaapproblemen terwijl ze overdag vaak dagdromen of ongeinteresseerd zijn. Dit tekort aan focus en filtering heeft effect op school en sociale situaties met vriendjes.
Soms is er bij een kind juist sprake van een hyperfocus, waardoor de omgeving naar de achtergrond verdwijnt.

Uiteraard zijn er ook een hele reeks mooie kenmerken te noemen waar het gaat om creativiteit, compassie, inlevingsvermogen, ruimtelijk inzicht in combinatie met soms een enorme drive.

Het mooie van de KIDZ methode is dat de balans hersteld wordt en het kind optimaal kan zijn zoals het bedoelt is om te zijn.

Kinder Coaching op z’n krachtigst

“Omdat alle relevante aspecten; fysiek, emotioneel en mentaal in combinatie met elkaar worden geadresseerd en aangepakt, maak je ongekende stappen”
De de NATUURLIJK! Lekker in je vel KIDZ ♥ METHODE is gebaseerd op het KIDZ♥Project, een onderzoekspilot uit 2013. Hierin werd bij een groot aantal kinderen onderzocht of onbegrepen gedrag op een laagdrempelige, natuurlijke manier integraal kon worden opgelost door inzichtelijk te maken waar de schoen wringt in combinatie met een hele gerichte, directe ondersteuning en aanpak.
De resultaten na 3 sessies waren indrukwekkend. Daarnaast hebben alle ouders nieuwe inzichten en handvatten gekregen voor hun eigen kind en soms ook zichzelf.

RESULTAAT in slechts 3 sessies

Steeds vaker lopen kinderen tegen uitdagingen aan waar het gaat om hoe zij zich voelen in relatie tot wat er van hen verwacht wordt op school, werk of prive, hetgeen zijn weerslag heeft op schoolresultaten en spanningen in de privésfeer.

Snel en blijvend resultaat dankzij de Kidz methode

Labeltjes worden vaak snel geplakt

Hoe we het noemen is echter niet zo relevant. Hoe je zo snel mogelijk een verbetering kan realiseren daarentegen wel! 

RESULTATEN

Bob (5 jaar en ontzettend onrustig): heeft beduidend meer balans in zijn emoties en gedrag gekregen.
Sara (11 jaar, snel afgeleid): kan zich nu aanzienlijk beter concentreren.
Albert (8 jaar, hoogsensitief, slechte concentratie): slaapt nu langer, is vrolijker en heeft meer gerichte energie en concentratie.
Davi (4 jaar, extreem verlegen): kan nu de hele wereld aan en wil zelfs op school op het podium.
Diederik (16 jaar, gevoelig, buik- en darmklachten): heeft nu minder lichamelijke klachten en een betere concentratie.

CIJFERS

Bron: KIDZ ♥ Project (2012 -2013)
♥ 90 % van de kinderen is beduidend beter in balans
♥ 73 % vertoont een aanzienlijke aandacht verbetering van 20 tot 40%*
♥ 53 % vertoont een verbetering m.b.t. hyperactiviteit en concentratie *
♥ 47 % vertoont een verbetering t.a.v. impulsiviteit*
* indien relevant .

Laat je INSPIREREN

….door de ervaringen van deze ouders en kinderen!

Soms had Sam mega huilbuien en was haast niet te troosten. We hadden al heel veel geprobeerd en uiteindelijk had ik zelf ook slaapproblemen en gaf het spanning in het gezin.
De rust is teruggekeerd en kijken nu met een “Big Smile” terug op hoe we dit zo snel hebben kunnen oplossen.

Marjory & Sam

4 jaar

Concentratie is soms best wel een dingetje bij mij.
Nu weet ik waar het aan ligt en weet ik wat ik daar zelf aan kan doen. Voel me een stuk zekerder en blijer, want ook op school gaat het nu beter.

Lotte

15 jaar

Jodi, mega sensitief en niet stuk te krijgen qua energie. ADHD als diagnose.
Wij wilden liever niet aan de medicijnen en hij zelf eigenlijk ook niet. Buikpijn en hoofdpijn waren het gevolg. Van de regen in de drup zeg maar. De 3 sessies en het strikt opvolgen van de adviezen hebben een serieuze verandering gebracht.

Jodi

5 jaar