AFSPRAKEN

Tel     06 51 396141

Mail        jt@tmef.nl

 

 

ADD / ADHD

Allergieën

Astma

Bijwerkingen medicijnen

Bronchitis

Burn-out

Candida

Detox

Eczeem

Gedrag

Gewicht

Gewrichtsklachten

Hoofdpijn en migraine

Huidklachten

Ontstekingen

Overspannenheid

Schimmelinfecties

Slaapstoornissen

Stress

Vermoeidheid

Verslaving

Voedselovergevoeligheid

Zwaarmoedigheid

VOEDING, onze brandstof

Van Amsterdam naar Utrecht in een auto zonder brandstof, diesel in een benzine motor? Beiden geen succes!

Met ons lichaam is het niet anders. Onze voeding is onze brandstof. We zijn allemaal verschillend. Krijgen we niet de juiste voedingsstoffen binnen of eten we voedsel dat niet zo goed bij ons lichaam past, dan heeft dat gevolgen voor hoe we ons voelen c.q. in ons vel zitten.

Voedingswaarde

Helaas is de voedingswaarde van groenten en fruit de afgelopen jaren dramatisch omlaag gegaan, zoals blijkt uit het onderzoek van het Farmaceutisch levensmiddelen laboratorium Geigy uit Karlsruhe. Onderstaande tabel spreekt boekdelen.

De bekende 200 gram groente moet ondertussen minimaal 400 gram groente per dag zijn willen we aan de minimale vitaminen en mineralen komen. Hetzelfde geldt voor fruit. Twee stuks fruit per dag was het motto! Echter in een appel zit 80% minder vitamine C dan 20 jaar geleden. Dat worden dus voortaan 10 appels per dag om dezelfde vitaminen binnen te krijgen.

Oorzaak van de terugloop in voedingswaarden
De oorzaak van de achteruitgang in voedingswaarde komt door: - uitputting van de grond, lucht- en watervervuiling, gebruik van kassen en glaswol, te snelle groei, verregaande bewerking.langdurige opslag en transport

Belastende stoffen
We krijgen veel belastende stoffen (giftige stoffen) binnen zonder het zelf in de gaten te hebben. Van uitlaatgassen en straling tot bestrijdingsmiddelen. Het is haast onmogelijk om deze niet binnen te krijgen.

Antioxidanten
Ons lichaam kan zich wapenen tegen vele gevaarlijke stoffen, mits er voldoende antioxidanten in onze voeding zitten. Is dat niet zo en heb je ook nog eens spanning, dan verzwakt je immuunsysteem en kun je gemakkelijk uitgeput raken.

De remedie
Gezond eten (voldoende vitaminen en mineralen), voldoende bewegen en geen stress is de remedie. Maar hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk in deze drukke tijd?  Suppleties in de vorm van vitaminen, mineralen, enzymen, enz. zijn niet meer weg te denken, maar hoe weet je wat je echt nodig hebt?

Meten is weten
Wij bieden de mogelijkheid om exact te meten wat je nodig hebt, zodat je immuunsysteem in topconditie komt en blijft.
Volgens de NATUURLIJK! Lekker in je vel.nl methode heb je snel inzichtelijk hoe het ervoor staat en wat er nodig is voor een directe verbetering. Soms is het maar een kleine wijziging of toevoeging die een wereld van verschil maakt voor je gezondheid en je energie.